Introduktion til Kava

Hvad er Kava Kava? Hvad er de sundhedsmæssige fordele ved kava kava? Hvad er dens afslappende virkning? Er kava vanedannende? Træd ind i Kavaha’s verden – Noble Kava i Europa – og udnyt vores tilbud: hurtig og sikker levering med kurer inden for EU-landene!

Kava Kava: rødder og drikkevarer
Kava, også kendt som narkotisk peber eller Piper methysticum, er en plante, der udelukkende dyrkes på øerne i Stillehavet: Fiji, Vanuatu, Hawaii og Samoa, for blot at nævne nogle få. En særlig vigtig del af planten er dens rødder. De aktive ingredienser i kava kava, kavalactonerne, ophobes i dem.

Kava kava-rødderne vokser i mange måneder (for kavaha tager det endda 5 år at dyrke en busk!), og når de har nået fuld modenhed, tørres de og males fint. De bruges derefter til at fremstille drikken (vandekstrakt) af samme navn: Kava Kava!

Noble Kava in Europe

Hvad er egenskaberne ved kava kava?
De forskellige typer kava er kendetegnet ved forskellige virkninger. De aktive ingredienser i kava, kavalactonerne (Kavaha-produkter har et usædvanligt højt indhold af kavalactoner – over 12 %!), påvirker bl.a. det limbiske system, som er ansvarlig for følelsesmæssige tilstande som glæde, tilfredshed og endda eufori. Når du er under stress, beroliger kava kroppens forsvarsreaktioner, som stress forårsager: kava reducerer tendensen til aggression, nervøsitet forbundet med overstimulering og muskelspændinger.

 

Kava giver dyb afslapning og hjælper med at opnå en tilstand af indre fred. Samtidig forringer det ikke de kognitive funktioner og har en ikke-narkotisk virkning.
Kava er helt naturlig. Det har en diastolisk og lokalbedøvende virkning. Det kan ikke kun hjælpe med smertefulde menstruationer, men det bruges også i kulturer i Stillehavet til at lindre symptomer på overgangsalder. Kava kava hjælper med at falde i søvn og påvirker den dybe søvn, så søvn efter kava kava er sund og afslappende. Ideel efter træning og før en massage!

 

 

Traditionen med Kava Kava
Traditionen med at drikke kava går tre tusind år tilbage og har en rig kultur. På hver ø ser kava kava-kulturen lidt anderledes ud (forskellige skikke, forskellige myter og anvendelser), men overalt er der bygget en ceremoni op omkring kava kava. Kava blev drukket af høvdinge og shamaner, og at drikke det sammen var en del af ceremonier og vigtige fællesskabsbegivenheder. Gæsterne blev budt velkommen ved kavaen, og kavaen blev taget med på rejsen som den største gave. Bryllupper blev fejret på kavaen, og tvister blev afgjort. I dag er kava stadig en vigtig del af kulturen og identiteten på øerne i Stillehavet.

Noble Kava in Europe

Hvordan tilbereder man Kava Kava?
Der er to former for Kava Kava fra Kavaha at vælge imellem: Instant og pulver.
Med instant kava skal du blot tilsætte vand eller din yndlingsdrik, røre rundt, og så er du klar til at gå i gang! På ingen tid kan du nyde en afslappende kava på fuld styrke.
Instant kava er intet andet end traditionelt tilberedt kava, der blot er blevet fordampet. Kavaen mister ikke nogen af sine egenskaber under denne proces. Den eneste advarsel er, at der ikke må hældes væske over instant kava ved temperaturer over 40 grader Celsius. Så kan kavalactonernes egenskaber svækkes.

 

 

 

 

Hvad er den traditionelle tilberedning af kava?

Der findes Kavaha-pulver og særlige Kavaha-poser til denne type tilberedning. Kom kavaha-pulveret i posen, og læg det i blød i vand i en dyb tallerken eller skål i et par minutter. Klem derefter den udblødte pose i et par minutter, mens du lægger den i blød i skålen med vand. Med hver bevægelse suger vandet flere og flere cavalactoner til sig og bliver mere og mere lysebrunt. Efter et par minutters presning er kavaekstraktet klar. Hæld det i en beholder (traditionelt drikker man kava i kokosnøddeskaller). Du kan forbedre smagen med en frugt (f.eks. ananas) eller tilføje kokosmælk.

 

 

 

Kava er ikke vanedannende!

Tværtimod: Den fungerer efter princippet om omvendt tolerance. Jo oftere du drikker det, jo mindre er den dosis, der er nok til, at din krop kan nyde den afslappende virkning af kava. Kava anbefales dog ikke til gravide eller ammende kvinder eller til personer, der tager antidepressive midler.

 

 

 

Et par hurtige tips til sidst!

  • Uanset hvilken kava du vælger, skal du altid drikke kun den NOBLE variant fra pålidelige leverandører!
  • Glem ikke posen: dens kvalitet har indflydelse på sikkerheden ved at drikke kava (den lukker ikke de usmeltede rodbestanddele igennem).
  • Drik kava på tom mave. Du skal ikke være bekymret, hvis du ikke mærker den fulde effekt første gang. Det er sådan, omvendt tolerance fungerer!
  • Når du drikker kava for første gang, skal du ikke være bekymret: den bitre smag og den lette følelsesløshed i munden er naturlig. Følelsesløsheden forsvinder med det samme.
  • Kava Kava er et godt alternativ til alkohol: det er afslappende, men ikke berusende eller vanedannende. Bland dog ikke kava og alkohol!

Træd ind i kavaens verden og hjælp os med at sprede kava-kulturen.

Del dine erfaringer med andre. Hjælp os med at gøre verden til et mere harmonisk sted. Bula!